Tidligere produkter

Terrine de campagne

Denne fransk terrine fra vores Vive la France kasse er lavet ud fra klassiske landstraditioner. Navnet betyder "terrine fra landet" og er en vidunderlig rustik terrin. Den franske producent Clos Saint Sozy har siden 1975, stået bag mange franske specialiteter såsom foie gras, rillette, paté. Produkterne indeholder ingen tilsætningsstoffer eller konserveringsmidler, bare virkelig god smag og høj kvalitet.
 
Der var ingen opskrift med til denne terrine, men der kom derimod en lille opfordring. Smør den på et stykke brød, med et par cornichons og eventuelt et strejf af sennep - dét slår virkelig en dansk leverpostejmad med længder (selvom det også kan være godt).

Sardiner i citron og olie

En af vores yndlings produkter, var sardiner i citron og olie fra la belle-iloise. Det her er sardiner i en virkelig høj klasse. De stammer fra den franske vest kyst, fra et familie drevet firma, som har eksisteret siden 1931. De bliver den dag i dag stadig klippet til i hænderne. Du vil kunne finde de her sardiner på flere af de danske top restauranter, fordi de er delikate, med en dejlig bismag af citron. Tro os, vi har smagt mange forskellige sardiner i den forrige måned.
 
Til de lækre sardiner, der anbefalede vi en forårssalat med citron sardiner i Gastrobox magasinet.
 

Jomfruhummerbisque

Denne jomfruhummerbisque, kommer fra en familie drevet virksomhed i en lille fiskerby i det nordlige Bretagne. Det er en bisque som er lavet på at pureer jomfruhummernes skaller, for at kunne trække alle smagene ud, så den bliver meget intens.
 
Vi anbefalede en opskrift i vores Gastrobox magasin, hvor vi tilførte smørstegte jomfruhummerhaler, grillet brød og en fennikel/kørvel crudite blandet med mojo. Hvis vi skulle sige det selv (og det skal vi), så slår den opskrift benene væk til din næste madklub.
 
 

Økologisk æblecidereddike

Denne økologiske æbleeddike fra A L'Olivier, som du kunne finde i denne måneds Gastrobox er himmelskøn og dejlig syrlig. Prøv at smag den på en ske og se for dig selv. Æblerne og den fremstillede cider kommer fra Normandiet i Frankrig. Den har en dejlig smag af æbler med en harmonisk surhed. Brug eddiken i den daglige madlavning f.eks. over salaten eller over en stegt kylling.
 
Derudover passer den super godt med en ren olivenolie, i en vinaigrette eller i en fransk løg suppe!
 
 
 

Grov Dijon sennep

Dijon sennep fra hjertet af Bourgogne! Denne sennep er lidt mindre stærk og smager en smule mere af eddike, mens den har kornene intakte - hvilket gør den lidt mere smagsfuld i vores optik. Den passer perfekt til en Croque Madame eller en Croque Monsieur, som vi anbefalede i vores seneste Gastrobox magasin.

 

 

 

 

Sables Smørkager

Den verdensberømte kok Paul Bocuse (grundlæggeren af Bocuse d’Or) sagde engang: "La Mère Poulard: dét er Frankrig."
 
Madame Mère Poulard fik den prestigefyldte franske titel 'Mère' som anerkendelse af sine kulinariske talenter. Hendes madlavning har været en reference i fransk gastronomi grundet hende varierede og opfindsomme køkken, der blander tradition med kvalitet og enkelthed.
 
Det samme er tilfældet med hendes berømte småkager, som du finder i denne måneds Gastrobox. Småkagerne smelter på tungen, og smørsmagen er overvældende for hver bid du tager.