Tom Yum suppe


Denne opskrift er fra Januar-boxen hvor vi havde streetfood tema. Det er en opskrift der virkelig kan varme en op en kold vinteraften. Yum yum yum!

 

Opskrift til 4 personer.

 

Ingredienser:

- 1 l grøntsagsbouillon

- 1-2 spsk rød karry fra Mandala Organic

- 150 g champignon

- 150 g tigerrejer

- 5 skalotteløg i tynde både

- 2 fed hvidløg

- 1 stængel citrongræs

- 3 kaffirblade

- 1 spsk galangarod

- 1 spsk ingefær

- 1 tsk rørsukker

- 2 spsk fishsauce

- 2 rød chili

- 5 marzano tomater

- 1 limesaft

- 1 evt. dl kokosmælk

 

Til servering:

2 finhakket forårsløg

1 håndfuld frisk koriander

 

Fremgangsmåde:

Steg skalotteløg, hvidløg, chili, galangal og ingefær. Tilsæt grøntsagsboullion og varm den op i en gryde til kogepunktet og rør den røde karry i, når det koger.

 

Tilsæt citrongræs, kaffir, sukker og fishsauce. Lad suppen simre. Jo længere jo mere smager suppen af. Tilsæt champignon, og rejer 5 minutter før servering, og tilsæt tomater. Smag til med limesaft, evt. mere fishsauce, rørsukker og evt. kokosmælk – hvis du ønsker den afrundet med en blødere cremet smag.

 

Anret i skåle og drys med friskhakket koriander og forårsløg.

 

Velbekomme!