Røget andebryst med BBQ rub og røgsmuld


En dejlig simpel grillret, som har det alle grillretter bør have. Smagsaromaer af røg - fra røgsmuld, sødt, surt og bittert fra gastrikken, og en masse dejlige BBQ krydderier til af give endnu mere smag og kompleksitet i retten.

Til 4 personer

4 stk. andebryst

1 bk. Smoke It All røgsmuld

1 dl. gastrik fra Meyers

2 spsk. BBQ rub krydderi fra Mandala Organic

Fremgangsmåde:

Start med at rense andebryster for sener og rids skindet.

BBQ rub og gastrik blandes sammen i en skål som marinade til andebryster, som vendes godt rundt i det.

Tag bakken med røgsmuld og sæt i den ene side af grillen og lad den tænde, således den begynder at ryge. Andebrysterne lægges på grillen med skindsiden nedad med låget på grillen og halvt åben spjæld. Grillen skal gerne stå på 200 grader.

Tilbered andebrysterne i ca. 8-10 minutter på skindsiden og 2-3 minutter på kødsiden og lad dem herefter hvile.

Andebryster kan køles ned og skæres i tynde skiver til en salat eller blot serveres som hele bryster.