Rød karry med kylling


Denne opskrift er fra Januar-boxen hvor vi havde streetfood tema. Denne opskrift bliver lidt mere speciel hvis man har lidt gastrik til lige at give retten den ekstra kant.

 

Opskrift til 4 personer

 

Ingredienser:

- 300 g kyllingebryst

- 3 ds kokosmælk

- 1 dl kondenseret mælk eller fløde

- 5 stk kaffir limeblade

- 3 - 4 spsk fiskesauce

- 1 spsk gastrik

- 1 dl basilikum blade, gerne thailandske

- 100 g broccoli 

- 100 g sukkerærter

- 100 g gulerødder

- 100 g pebersnacks

- 2-3 spsk rød karry fra Mandala Organic

- 2 stængel citrongræs

- 2 tsk frisk hakket galangalrod

- 1-2 tsk Vild Ild Serano Chili

 

Fremgangsmåde:

Kom kokosmælk, kondenseret mælk eller fløde i en gryde med den røde karry,, limeblade, galangalrod, citrongræs og basilikumblade, og kog det langsomt op. Kyllingebrysterne skæres i mundrette tern, og brunes kort på en pande, hvorefter de kommes i saucen, og færdigtilberedes i min. 15 minutter (gerne længere for at åbne en dybere smag). Grøntsagerne skæres f.eks. i mindre stykker eller på langs som ved gulerødder og tilsættes til saucen. Smag retten til med fiskesauce og gastrik.

 

Servér ris til retten.

 

God fornøjelse!