Denne opskrift er fra Januar-boxen hvor vi havde streetfood tema. Denne opskrift bliver lidt mere speciel hvis man har lidt gastrik til lige at give retten den ekstra kant.
Opskrift til 4 personer
Ingredienser:
- 300 g kyllingebryst
- 3 ds kokosmælk
- 1 dl kondenseret mælk eller fløde
- 5 stk kaffir limeblade
- 3 - 4 spsk fiskesauce
- 1 spsk gastrik
- 1 dl basilikum blade, gerne thailandske
- 100 g broccoli
- 100 g sukkerærter
- 100 g gulerødder
- 100 g pebersnacks
- 2-3 spsk rød karry fra Mandala Organic
- 2 stængel citrongræs
- 2 tsk frisk hakket galangalrod
- 1-2 tsk Vild Ild Serano Chili
Fremgangsmåde:
Kom kokosmælk, kondenseret mælk eller fløde i en gryde med den røde karry,, limeblade, galangalrod, citrongræs og basilikumblade, og kog det langsomt op. Kyllingebrysterne skæres i mundrette tern, og brunes kort på en pande, hvorefter de kommes i saucen, og færdigtilberedes i min. 15 minutter (gerne længere for at åbne en dybere smag). Grøntsagerne skæres f.eks. i mindre stykker eller på langs som ved gulerødder og tilsættes til saucen. Smag retten til med fiskesauce og gastrik.
Servér ris til retten.
God fornøjelse!