Pasta med tomat og mascarpone


Pasta med tomat og mascarpone

Vi holder meget af det italienske køkken, og der er intet som en god pastaret. Vi har lavet den perfekte tomatsovs med mascarpone, der kan bruges i mange forskellige retter. Den kan let justeres på både konsistens og smag ved at tilføre fløde, krydderurter, vin eller lignende.

Ingredienser
1 spsk citron pesto
1 spæk basilikum rapskimolie
1 løg
1-2 fed hvidløg
1 dåse flåede tomater
1 dåse tomatpuré
125-250 g mascarpone
Evt. lidt fløde
Friskkværnet peber og salt

Fremgangsmåde
Skær løget i små tern og steg dem i både citron pesto og basilikum rapskimolie. Tilsæt hakket hvidløg. Hvis du ønsker en blød og cremet tomatsovs, kan du blende tomaterne, inden de tilsættes sammen med tomatpuré. Kog det let op.

Tilsæt mascarpone lidt ad gangen til du får den sødme, du ønsker. Du kan med fordel bruge lidt fløde for at justere konsistensen. Tilsæt til slut salt og friskkværnet peber efter behov.