Langtidsbagte tomater


I denne måneds køkken er tomater en stor favorit. De bruges i alle afskygninger – både tilberedte og friske. Vi har forsøgt at lave langtidsbagte tomater med olivenolie, salt og frisk timian. De kan bruges i salater, pastaretter og meget andet.

Vi kan anbefale at bruge tomater i forskellige farver for et æstetisk resultat. Dog anbefaler vi, at tomaterne har nogenlunde samme størrelse, da der ellers kan være meget forskel på bagetid.

Ingredienser og fremgangsmåde

En stor portion af dine yndlings tomater i forskellige farver. Halver tomaterne og læg dem med indersiden opad. Hæld lidt olivenolie over og drys med god salt. Læg frisk timian eller en anden krydderurt over. Sæt dem i ovnen i 4-5 timer på 100 grader almindelig ovn. 

De vil stadig være lidt fugtige til slut, men de tørrer yderligere ind, når de er blevet kolde. Læg tomaterne i en lufttæt beholder i køleskabet.