Grillet aubergine salat med mynte, sesam og gastrik sauce


Denne skønne grillet aubergine salat, giver din sommer aften en masse smag. Den passer perfekt som tilbehør til grill kødet, eller til et stort bord med en masse forskellige salater. Ras el hanout, som er et klassisk nordafrikansk krydderiblanding, er normalt fantastisk i kraftfulde simreretter og tagine. Her bruger vi den som smagsgiver til auberginerne i sammenspil med Meyer's gastrik. Meyers Gastrik indeholder de smagstoner, der kan være utroligt svære at tilføre enkeltvis til maden; som bitterhed, tøjlet sødme fra karameliseringen af sukkeret, restsyre, frugtighed og friskhed fra eddiken.

Til 4 personer

2 store auberginer

3 spsk. olivenolie

1,5 dl. gastrik fra Meyers

2 spsk. ristet hvid sesam

6 kviste mynte

1 spsk. ras el hanout krydderi

Salt og peber

Fremgangsmåde:

Auberginer deles på langs i 6 lige store dele. Vende dem herefter i olivenolie, ras el hanout, salt og peber.

Auberginerne grilles på grillen, indtil de får mørke grillstriber og falder en smule sammen. Når de er færdig tilberedt, vendes de sammen med gastrikken og ristet sesam.

Anret herefter i et fad eller en tallerken og drys med grofthakket mynte.