Det har været virkelig spændende at se de mange bud opskrifter af vores medlemmers. I boxen fra januar vedlagde vi en opskrift på dumplings i anledning af det kinesiske nytår den 25. januar.
Dejen
– 300 gram hvedemel blandes med en smule salt i en skål
– Lav et hul i midten af melet og bland langsomt 150 til 160 ml vand i under grund omrøring
– Lad dejen hvile i 15 minutter og ælt derefter igen i 5 minutter
– Lad nu dejen hvile i en time
– Dejen er nu klar til at rulles tyndt (1-2 mm) ud på et bord, så du kan trykke dine cirkler af dumplingdej ud
Fyldet
Fyldet skal altid røres grundigt sammen og bør samle sig i mindst en time i køleskabet, før dejen fyldes. Indholdet kan se ud som følgende:
– 300 gram hakket svinekød med høj fedtprocent
– 1 tsk flydende ingefær
– 3 fed fintrevne hvidløg
– 1 finthakket forårsløg
– 1 æg
– 1 tsk salt
Hvis du damper dine dumplings, må du forvente en tilberedningstid på 8-10 minutter. Hvis de skal steges, så brun bunden i et par minutter på en pande med lidt olie. Tilsæt herefter en dl vand og damp dem under låg i 4-5 minutter. Vi kan anbefale at bruge lidt sesamolie for en rigtig god smag!
Velbekomme.