Dampede bao med nakkefilet


Denne opskrift er fra Januar-boxen hvor vi havde streetfood tema. Hvis man har mod på at lave sine egne bao, så er dette en opskrift der godt kan slå benene væk under ens partner. 

 

Opskrift til 4 personer.

 

Ingredienser:

Dej til bao

- 2 dl vand

- 10 g gær

- 1 spsk Sukker

- 50 g smør

- 1 tsk salt

- 400 g hvedemel

 

Nakkekoteletter og marinade

- 300 g nakkekoteletter

- 2 spsk fishsauce

- 1 tsk rørsukker

- 1 spsk hoisin sauce

- 1 spsk ingefær

- 2 fed hvidløg

- 1 tsk rød karry fra Mandala Organic

- 1 limesaft

 

Tilbehør/fyld

- 1 håndfuld frisk koriander, eller bredbladet persille

- 2 gulerødder i tynde strimler

- 2 forårsløg i små skiver

- ½ agurk i tynde strimler

- 1 drys sesamfrø

- 4 dryp Vild Ild Serano Chili

 

Fremgangsmåde:

Bland marinaden og skær nakkekoteletterne i skiver som lægges i marinaden i minimum 2 timer (gerne 12-24 timer).

Rør gær ud i vandet i en skål og kom sukker, smeltet smør, salt og halvdelen af hvedemel i. Rør det godt igennem og tilføj mere mel lidt efter lidt. Når dejen er glat og smidig sættes den til hævning på køl natten over eller i minimum 2 timer. Del dejen i otte lige store stykker og rul dem ud til runde flade boller. Pensl med olie på den ene side og fold dem halvt over, så den olierede halvdel er i midten. Lad bollerne hæve i 30 minutter. Brug en sigte over en gryde med kogende vand til dampning, kom bagepapir i (prik mange huller i bagepapiret) og sæt låg på og damp bollerne i 20-25 minutter. Lynsteg det marinerede kød på en varm pande til det er mørt og gennemstegt. Saml bao bollerne med kød, grøntsager, koriander, sesam og dryp Vild Ild chili over inden servering.