Burrata på grillet brød med syltede grønne tomater, lime, olivenolie og koriander


En fantastisk frisk sommer ret, som er utrolig nem at lave. Denne ret kan næsten ikke gå galt og bliver kund bedre jo friskere råvarer du får fat i. De syltede tomater fra Syltet, er tiltænkt det salte køkken, selvom de er syltet med kanel og vanilje. Vi synes dog de passer godt til en masse forskellige retter, da de både giver syre og en anelse sødme.

Til 4 personer

4 tykke skiver surdejsbrød

4 spsk. olivenolie (gerne Romanico fra tidl. Gastrobox)

1 fed hvidløg

1 lime

1 glas grønne tomater fra Syltet

2 medium str. burratta (straciatella kan også bruges)

¼ bdt. koriander

Salt og peber

Fremgangsmåde:

Start med at smøre en lille smule olie på brødet og grill brødet på grillen – det må gerne få lidt mørke striber. Tag herefter et pillet fed hvidløg og rids på brødet således, at lidt af det friske hvidløg sætter sig på.

Burrataen deles i 4 lige store dele og fordeles på brødene.

De syltede tomater hakkes i grove stykker og anrettes oven på burrataen, dryp med lidt olivenolie, revet limeskal, salt, peber og grofthakket koriander.