Opskrifter RSS



Røget andebryst med BBQ rub og røgsmuld

En dejlig simpel grillret, som har det alle grillretter bør have. Smagsaromaer af røg - fra røgsmuld, sødt, surt og bittert fra gastrikken, og en masse dejlige BBQ krydderier til af give endnu mere smag og kompleksitet i retten. Til 4 personer 4 stk. andebryst 1 bk. Smoke It All røgsmuld 1 dl. gastrik fra Meyers 2 spsk. BBQ rub krydderi fra Mandala Organic Fremgangsmåde: Start med at rense andebryster for sener og rids skindet. BBQ rub og gastrik blandes sammen i en skål som marinade til andebryster, som vendes godt rundt i det. Tag bakken med røgsmuld og sæt i den ene side af grillen og lad den tænde, således den begynder at ryge. Andebrysterne lægges på grillen med...

Fortsæt med at læse



Burrata på grillet brød med syltede grønne tomater, lime, olivenolie og koriander

En fantastisk frisk sommer ret, som er utrolig nem at lave. Denne ret kan næsten ikke gå galt og bliver kund bedre jo friskere råvarer du får fat i. De syltede tomater fra Syltet, er tiltænkt det salte køkken, selvom de er syltet med kanel og vanilje. Vi synes dog de passer godt til en masse forskellige retter, da de både giver syre og en anelse sødme. Til 4 personer 4 tykke skiver surdejsbrød 4 spsk. olivenolie (gerne Romanico fra tidl. Gastrobox) 1 fed hvidløg 1 lime 1 glas grønne tomater fra Syltet 2 medium str. burratta (straciatella kan også bruges) ¼ bdt. koriander Salt og peber Fremgangsmåde: Start med at smøre en lille smule olie på brødet og grill brødet...

Fortsæt med at læse



Grillet aubergine salat med mynte, sesam og gastrik sauce

Denne skønne grillet aubergine salat, giver din sommer aften en masse smag. Den passer perfekt som tilbehør til grill kødet, eller til et stort bord med en masse forskellige salater. Ras el hanout, som er et klassisk nordafrikansk krydderiblanding, er normalt fantastisk i kraftfulde simreretter og tagine. Her bruger vi den som smagsgiver til auberginerne i sammenspil med Meyer's gastrik. Meyers Gastrik indeholder de smagstoner, der kan være utroligt svære at tilføre enkeltvis til maden; som bitterhed, tøjlet sødme fra karameliseringen af sukkeret, restsyre, frugtighed og friskhed fra eddiken. Til 4 personer 2 store auberginer 3 spsk. olivenolie 1,5 dl. gastrik fra Meyers 2 spsk. ristet hvid sesam 6 kviste mynte 1 spsk. ras el hanout krydderi Salt og peber...

Fortsæt med at læse



Rød karry med kylling

Denne opskrift er fra Januar-boxen hvor vi havde streetfood tema. Denne opskrift bliver lidt mere speciel hvis man har lidt gastrik til lige at give retten den ekstra kant.   Opskrift til 4 personer   Ingredienser: - 300 g kyllingebryst - 3 ds kokosmælk - 1 dl kondenseret mælk eller fløde - 5 stk kaffir limeblade - 3 - 4 spsk fiskesauce - 1 spsk gastrik - 1 dl basilikum blade, gerne thailandske - 100 g broccoli  - 100 g sukkerærter - 100 g gulerødder - 100 g pebersnacks - 2-3 spsk rød karry fra Mandala Organic - 2 stængel citrongræs - 2 tsk frisk hakket galangalrod - 1-2 tsk Vild Ild Serano Chili   Fremgangsmåde: Kom kokosmælk, kondenseret mælk eller...

Fortsæt med at læse



Burger sliders a la Gastrobox

Denne opskrift er fra Januar-boxen hvor vi havde streetfood tema. Det gode ved sliders er at du kan være virkelig kreativ og prøve mange forskellige udgaver. Her er tre udgaver, som du klart skal prøve!   Opskrift til 4 personer:   Ingredienser: - 60 g bacon i skiver - 4 spsk. trøffel creme med vilde svampe - 8 marzano tomater - 200 g pulled Pork - 200 g hakket oksekød - 200 g hakket kalv og flæsk - 12 slider (lille burgerbolle) - 1 avocado - 100 g ananas salsa Vera Mexicana - 3 skiver cheddar - 40 g blue Cheese - 30 g tortilla chips - 1 hjertesalat   Trøffel Bacon Slider: Mix hakket oksekød med hakket kalv og flæsk....

Fortsæt med at læse